T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAĞCILAR - Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Web Programcılığı

Web Programcılığı Alanı

Web Programcılığı Alanı

Web programcısı, büro ortamında çalışır ve genellikle tasarım ve görsel unsurlarla uğraşır. Çalışırken diğer meslektaşlarıyla ve iş sahipleriyle etkileşim hâlindedir. İş oturarak yürütülür, ortam genellikle sessizdir. Web programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e-ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler. Ayrıca kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Bu alan mezunları; meslek yüksekokullarının Bilgi Yönetimi (Uzaktan Eğitim veya Açık Öğretim), Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Örgün veya Uzaktan Eğitim), Bilişim Yönetim, e-Ticaret ve Masaüstü Yayıncılık ön lisans programlarına sınavsız geçiş yapabilirler. Ayrıca meslek liselerinden başarılıolarak mezun olan adaylar SAY-1 puan türünde Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği bölümlerine ve EA-1 puan türünde Yönetim Bilişim Sistemleri 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına ek puan avantajı girebilme şansına sahiptirler. Bunun yanında ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları taktirde, yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler.

 

 

Web Programcılığı Dalı mezunları: Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler

 

ÖĞRENCİDE BULUNMASI GEREKEN NİTELİKLER

Bilişim Teknolojileri alanında eğitim süresi içerisinde daha başarılıolunabilmesi için öğrencinin;

• Sistemli düşünme gücüne sahip

• Araştırmacı, Yabancı dil bilen

• Tasarım ve görsel yeterliliğe sahip

• Matematikle ilgili konularda başarılı

•Mantığı güçlü

•Dikkatli sabırlı

•Kendini yenileyebilen

•Ekip içinde çalışabilen sabırlı ve dikkatli bir konunun çözümlenmesi için yapılması gereken işlemleri bilgisayar diline aktarabilen kimseler olmaları gerekir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.10.2015 - Güncelleme: 24.02.2020 10:03 - Görüntülenme: 7343
  Beğen | 10  kişi beğendi