Hezarfen Projesi

Hezarfen Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve öğrencilerin bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında ilgilerini ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan bir projedir. Proje, 2023-2024 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hezarfen Projesi'nin uygulandığı okullardan biridir. Okulumuzda proje kapsamında yapılan çalışmalardan bazıları şunlardır:

• Bilim ve teknoloji temalı seminerler ve konferanslar
  • Mühendislik yarışmaları ve etkinlikleri
  • Bilim ve teknoloji kulüpleri

Proje kapsamında yapılan bu çalışmalar, öğrencilerimizin bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Öğrencilerimiz, bu çalışmalar sayesinde bilim ve teknolojinin önemini kavrayarak, bu alanlarda başarılı olmak için gerekli motivasyonu kazanmaktadır.

Hezarfen Projesi, öğrencilerimizin gelecekteki kariyer hedeflerine ulaşmalarına da yardımcı olmaktadır. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, öğrencilerimizin mesleki ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine ve bu alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Hezarfen Projesi'nin okulumuza ve öğrencilerimize önemli katkılar sağladığını düşünüyoruz. Proje, öğrencilerimizin bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında başarılı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmaktadır.

Projenin Öğrencilere Kattıkları

Hezarfen Projesi, öğrencilere aşağıdaki katkıları sağlamaktadır:

• Bilim, teknoloji ve mühendislik alanında bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.
  • Bilim ve teknolojinin önemini kavrayarak, bu alanlarda başarılı olmak için gerekli motivasyonu kazanmalarını sağlar.
  • Mesleki ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine ve bu alanlarda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlar.
  • Gelecekteki kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

Projenin Okulumuza Kattıkları

Hezarfen Projesi, okulumuza aşağıdaki katkıları sağlamaktadır:

• Okulumuzun sosyal ve kültürel iklimini olumlu etkiler.
  • Okulumuzun akademik başarısını artırır.
  • Okulumuzun bilim, teknoloji ve mühendislik alanındaki itibarını yükseltir.
  • Sonuç olarak, Hezarfen Projesi, öğrencilerin ve okulların gelişimine katkıda bulunan önemli bir projedir.
Yayın: 15.12.2023 - Güncelleme: 15.12.2023 12:59 - Görüntülenme: 142

Etiketler :